Merchandise Novosti Akcije

Opći uvjeti i korištenje e-commerce

Tvrtka Lifedrop d. o. o. da putem e-prodaje, nudi tehničnu opremu za vrt, i na raspolaganju je 24 sata dnevno. Korištenje usluge je besplatno.
Korisnik za e-trgovine ima svoje korisničko ime i lozinku. Lozinka je tajna, a poznata samo korisniku. Korisnik mora osigurati da lozinku koristi samo on ili osoba ovlaštena da djeluje u njegovo ime.

Ugovor:

Službena valuta web stranice je EUR.
Minimalni iznos kako je EUR 9.
Kada naručujete, kupac dobiva predračun.
Kada naručujete, predračun se automatski šalje na e-poštu. Narudzbine-računi čuvaju se u našoj bazi podataka. Ako je kupac slučajno izgubio / izbrisao račun , taj može biti poslan ponovno.

Odbijanje narudzbine:
- Lifedrop d. o. o. u slučaju da ugovor pod tim uvjetima ne može postići, odbija narudzbinu i obavijestava kupca putem e-maila.
- Ugovor će biti odbijen ako se ne dodjeljuje pravilima kupnje.

Uvjeti plaćanja:

 • NAKON PREUZIMANJA S OTKUPNINOM
 • S KREDITNOM ILI DEBITNOM KARTICOM
 • PO PREDRAČUNU
 • GOTOVINSKO u tvrtki  

Plaćanje nakon preuzimanja izvede se u gotovini ili s karticom u kurirskoj službi, uredu dostavne službe ili na paketomatu odnosno drugim mjestima preuzimanja bez dodatnih provizija.

Plaćanje kreditnom ili debitnom karticom moguće je uz MasterCard, Visa i Diners. Nakon odabira »Plaćaj sad« u »sažetku narudžbe« na www.hempatia.si, automatski se otvara sigurno polje za plaćanje s karticom (NESTPAY). Sigurnost jamče sustavi kartice (Verified by Visa i SecureCode (MasterCard)). Upišite tražene podatke: vlasnika kartice, broj kartice (upišite bez razmaka), CVD kod (troznamenkasti kontrolni broj, koji se nalazi otisnut na poleđini kartice u prostoru za potpis) i datum vrijednost kartice. U slučaju neovlaštene upotrebe vaše kartice prilikom kupnje slijediti upute, koje određiva izdavatelj kartice i odmah nas obavijestite.

Plaćanje prema predračunu vrši se na TRR podjetja Lifedrop d. o. o., bankovni prijenos na  banka NLB d.d., Ljubljana; IBAN: SI56 0284 4026 3640 990 ili Privredna Banka Zagreb; IBAN: HR29 2340 0091 1700 1448 3. Nalog će biti izvršen nakon prijema uplate na TRR tvrtke. Za bržu obradu, potrošač može dostaviti kopiju izvršne uplate na e-mail adresu.

Nakon što su plaćanje naručenih roba isporučena kupcu u skladu s pravilima i cijena dostave.

Jezik u kojem je ugovor sklopljen: Hrvatski

Prikupljanje i dostava:

 • Hrvatska Pošta
 • Hrvatska Pošta POSTE RESTANTE (Preuzimanje u poštanskom uredu bez obavijesti pošte)  
 • GLS
 • Preuzimanje u tvrtki, svaki radni dan od 9.00 do 18.00 s prethodnom najavom.  

Pošiljku šaljemo preporučeno s otkupnom vrijednošću. Pošiljka se šalje putem Pošte Slovenije, što označi da će vam pošiljku dostaviti lokalni poštar. Ako se tijekom radnog vremena poštara nalazite kod kuće, poštar naplaćuje otkupninu prilikom izdavanja paketa. U slučaju, da niste kod kuće, poštar u poštanskom sandučiću ostavlja obavijest o paketu, kojeg možete preuzeti u vašem najbližem poštanskom uredu i platite otkupninu.
Kod plaćanja nakon preuzimanja pošiljke sa gotovinom ili karticom, Pošta Slovenije ili GLS zaračunaju troškove plaćanja prema vrijednosti otkupnine. Kupci za proizvode Hempatia.si ne plaćaju provizije!

Isporuka "Poštno ležeče" - Poste Restante
"Poštno ležeče" (Poste restante) je način isporuke pošiljke na TAČNO ODREĐEN urad Pošte Hrvatske, koju izbarete sa upisom poštanskog broja.
Primatelj pošiljke na dom NE dobije obavijest (listič) o isporučenoj pošiljki.
Tačan dan poslane pošiljke stranka dobije po elektronskoj pošti (e-Mail).
Vrijeme putovanja isporuke je obično do 3 radna dana (obično 1 dan), pošiljka Vas na odabrani pošti čeka 15 dana (sa sobom je potrebno imati osobni dokument).

Nakon isplate, naručeno blago kupcu se dostavlja u skladu s pravilima i cijenom dostave. Cijena dostave u druge zemlje (osim Slovenije i Hrvatske) izvede se uz dodatni doplatak, kojeg kupcu pošaljemo na elektronski naslov.

Troškovi dostave:

 • DOSTAVA GRATIS za kupnju iznad 50€
 • NEMA dodatnih PROVIZIJA kod OTKUPNINE
 • Mogućnost plaćanja OTKUPNINE u GOTOVINI ili KARTICOM

Trošak dostave narudzbe u iznosu do 50,00 € je 4,00 €, iznad ove razine narudzbe je besplatno za Slovenijo i Republiko Hrvatsko, za ostale države nas kontaktirajte prije naruđbe.
Sve pakete dostavlja Hrvatska Pošta ili GLS

Jamstvo i servis:

Tvrtka Lifedrop d. o. o. jamči kvalitetu robe koje jamči proizvođač robe.

Osnovni uvjeti za jamstvo: Jamstvo se može provoditi samo uz kopiju računa. Kao u pravilu, jedna godina jamstva, osim potrošnog materijala koji nisu pod jamstvom. U slučaju tvorničke greške unutar jamstvenog roka, oni će biti eliminirani u trgovini besplatno.

Trgovina za proizvode sa jamstvom jamči za razdoblje od pet godina, osim ako je zakonom drugačije određeno.

U slučaju oštećenja zbog zlouporabe, nemara, mehanička oštećenja i oštećenja u slučaju više sile (strujnog udara, munje ....) nisu opravdane.
Jamstvo ne pokriva nedostatke, oštećenja i kvarove nastale nestručnim i nepravilnim rukovanjem. U nepravilno rukovanje su uključeni i propusti poput spajanja uređaja na izvore energije koji nisu propisani uputstvom za uporabu, te korištenje uređaja u nepredviđenim uvjetima i prostorima. Pravo na ostvarenje jamstva kupac gubi i u slučaju neovlaštenog popravljanja uređaja, te isto tako popravka od strane treće neovlaštene osobe.

Za izgubljene podatke nije odgovoran.

Poklon kod kupnje
Za narudžbe više od 50€, 100€ i 200€, uvijek možete odabrati praktičan poklon.


Vraćanje narudzbine:
Ako kupac sa naručenom robom nije zadovoljan, ili ne želi kupiti,i  iz bilo kojeg razloga želi da se povuče, mora to učiniti u roku od 15 dana. Nakon obavijest o povlačenju mora vratiti robu u roku od 30 dana.
Roba mora biti u originalnom pakiranju, neoštećeni i neiskorištena, uz pratnju originalnog primitka. Pravo povratka se ne primjenjuje, ako se ne zapakira u originalno pakiranje.
Pošiljke poslane sa odkupninom neće biti prihvaćene!

Reklamacija
Potrošač može reklamirati robu u slučaju, da je primio pogrešnu vrstu robe u odnosu na naručenu ili oštećenu robu, tako, da ispuni Obrazac za reklamaciju hempatia.si i zajedno s kopijom originalnog računa pošalje na adresu tvrtke.

Pravna obavijest kod kupnje sjemena konoplje putem hempatia.si:
Hempatia.si djeluje u skladu sa Zakonima i ni na koji način promiče, nagovara ili potiče djelovanje protivno njima.
Tvrtka Lifedrop d. o. o. ne preuzima odgovornosti za radnju osoba koja koriste hempatia.si ili su u drugačijem poslovnom odnosu s tvrtkom; osobe su samostalno odgovorne za svoju radnju.

Potvrđujem da:
- sam stariji/a od 18 godina,
- nisam duševno bolesan/na, osoba s privremenim duševnim smetnjama, teškom duševnom retardacijom ili u postupku odvikavanja ovisnosti ili rehabilitacije,
- u slučaju kupnje suvenira; suvenir neću koristiti za uzgoj biljke i derivata biljke
- ja sam svjestan/a lokalnog i međunarodnog zakonodavstva (više…) =link na tekst općih uvjeta. Na internetskoj stranici izvodi se također prodaja sjemena kao suvenir. Prodavač kupcu neće prodavati ili posredovati nikakvih informacija o klijanju sjemena i urodu jer je sjemena u Sloveniji i većini zemalja EU ilegalno klijati i prodavati ih za klijanje, tako da ovo prodavač ne smije poticati.

Kupnja sjemena konoplje putem hempatia.si dozvoljena je samo punoljetnim osobama (u Sloveniji, >18 godina) kao suvenir. Tvrtka Lifedrop d. o. o. ne prodaje sjemena konoplje na hempatia.si osobama koje bi izrazile nedvojbene namjene uzgajanja u zemljama gdje je takav rad zabranjen. Kupac, kada kupi suvenir, izjavljuje, da suvenir neće upotrijebiti za uzgoj biljke i derivata biljke.  

Klijanje sjemena konoplje je u Republici Sloveniji i većini zemalja protuzakonita. U Republici Sloveniji je uzgajanje konoplje određeno u »Zakonu o proizvodnji i prometu sa zabranjenim drogama«; prekršiteljima prijeti zatvor i novčana kazna.  

Komunikacija o sadržajima klijanja sjemena konoplje, uzgajanja, obrade i proizvodnje proizvoda i s njim srodnih sadržaja nije dopuštena te se ne proizvodi u poslovnim procesima tvrtke Lifedrop d. o. o.
Informacije, koje su objavljene na hempatia.si, na promotivnim materijalima, slikama ili ambalažama, objavljene su isključivo u obrazovne namjene i ne aludiraju k osudi, promicanju, poticanju uporabe ili uzgoju ilegalnih proizvoda.

Sigurnost osobnih podataka:
Tvrtka Lifedrop d. o. o. se zalaže za održi zaštitu korisnika osobnih podataka. Podatci se koriste samo za potrebe tvrtke u primeru slanja robe i ostalu potrebnu komunikaciju, e-novosti.

Stranica Sadržaj:
Mi se zalažemo da su podatci u e-trgovini točni i informacije ažurne. Međutim, nema jamstva za točnost informacija, niti prihvatamo bilo kakvu štetu ili druge odgovornosti za greške u sadržaju e- trgovine. Slike proizvoda su simbolične i ne predstavljaju uvek stvarno stanje, kao što su boje, pribor ...

Obavijest [reklame]:
Mi ne šaljemo spam poruke! Šaljemo poruke našim vjernim klijentima koji su pri registraciji odabrali opciju "Želim primati e-novosti".

Opći uvjeti nagradnih igara

Opći uvjeti izjednačimo cijenu

Opći uvjeti promotivnih kodova

Opći uvjeti nagradne igre Travanj 2024