Bez obzira na mjesto uzgajanja kanabisa, posljednje što želite je da kuća, dom ili stan miriše na staklenik. Dakle, kako ukloniti taj miris?

Nema ništa gore od toga da vam cijeli dom smrdi po rastućim biljkama jer nemate odgovarajući sustav filtracije. Osim što sav taj miris ulazi u vaš dom, namještaj, zavjese i odjeću, višak vlage mogao bi uništiti vaše biljke.

Srećom, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste smanjili prodiranje nečistog zraka u vaš dom koje uopće nisu komplicirane.

U sljedećem ćemo članku govoriti o postavljanju sustava filtracije kako biste spriječili prodiranje mirisa u vaš dom i uklonili slab zrak s vaših biljaka.

Ugljeni filtar i ventilator za smanjenje mirisa

Sistemi autopot za vzgojo rastlin

Široka ponuda proizvoda za ventilaciju. Kliknite ovdje


Ako imate ugrađeni ventilator za ulaz-izlaz zraka u prostoriji ili šatoru za uzgoj, onda ste već na pola puta! No, nažalost, ventilator sam po sebi obavlja samo pola posla. Ventilator dodaje ili uklanja zrak, ali ne može ukloniti ili smanjiti miris.

Visokokvalitetni ugljeni filtar pričvršćen na vašem inline filtru filtrirat će svaki miris iz vaše prostorije ili šatora za uzgoj. Jednostavno se pričvršćuje na vanjskom rubu zračnog sustava, stoga nije potrebno modificirati postojeći ventilator. Dovoljno je dodati ugljeni filtar.

Postoji niz različitih vrsta ugljenih filtara. Dostupni su u priloženim modelima koji se jednostavno zamjenjuju nakon određenog broja sati. Također su dostupni modeli koji se mogu napuniti ugljenom i zamijeniti po potrebi.

Filtar djeluje na način da sprječava širenje svakog mirisa, odnosno smrada unutar prostorije ili šatora za uzgoj putem sustava ventilatora. Mnogi ozbiljni uzgajivači također dodaju ugljeni filtar na usisnu stranu ventilatora kako bi spriječili prodiranje bilo kakvih zagađivača u prostoriju ili šator za uzgoj.

Ako ste pokušali pronaći načine da smanjite mirise, zaboravite na svijeće i odstranjivače neugodnih mirisa. Umjesto toga, usredotočite se na uklanjanje mirisa na izvoru visokokvalitetnim ugljenim filtrom koji se dodaje zračnom sustavu ili ventilatoru.

Najbolji način uklanjanja mirisa kod uzgoja u zatvorenom prostoru! – Zaključak

Nema ništa gore od toga da vam kuća ili stan smrde po rastućem kanabisu. Osim neugodnog mirisa, sve to može privući puno nepoželjne pažnje. Naime, s pravom vrstom filtracije i postavljanjem  filtra, u vašem domu neće biti neugodnih mirisa, a vaše će biljke biti izvan svačijeg radara.

Sistemi autopot za vzgojo rastlin

Provjerite proizvode za čišćenje zraka. Kliknite ovdje


Ako imate bilo kakvih pitanja o sustavima za filtriranje ili želite saznati više, slobodno nam se obratite i izravno nas kontaktirajte.