Merchandise Novosti Akcije

Autoflower sjemenke konoplje

Autoflower sjemenke konoplje

Pratite li nestrpljivo i s neizvjesnošću razvoj Vaše konoplje? Jeste li među onima koji umjetnim svjetlom reguliraju faze životnog ciklusa biljke? Možda ste tek počeli uzgajati konoplje, a želite saznati više o brzom urodu?

Pročitajte osnove o sjemenkama konoplje autoflower.

Zanima vas kupnja sjemenki kanabisa? Pogledajte ponudu autoflower sjemenki konoplje

Biljke Cannabis sativa i Cannabis indica su fotoperiodne. Da bi počeli cvjetati, potrebna im je promjena svjetlosnog režima, obično 12 sati izloženosti svjetlu.

Postoji i podvrsta konoplje Cannabis ruderalis koja »automatski« prelazi u fazu cvjetanja kada dostigne određeni stupanj zrelosti – otuda i naziv »autoflower«.

S obzirom da podvrsta ruderalis s genom »samocvjetanja« daje manje, uzgajivači najradije koriste sjemenke konoplje autoflower koje nastaju križanjem između industrijske ili indijske konoplje s Cannabis ruderalis-om. Sjemenke autoflower-a također je moguće feminizirati.

5 prednosti konoplje od sjemenki autoflower

Brži životni ciklus

Većina autoflower vrsta konoplje završava životni ciklus već unutar 7–10 tjedana. Imaju kratku vegetativnu fazu rasta i brzu fazu cvjetanja. Od sjemena do cvjeta potrebna su samo 2–4 tjedna. 
Manja veličina

Konoplja od autoflower sjemenki naraste do visine od 60 do 100 cm, stoga je posebno primjerena za uzgoj u ograničenom prostoru.

Izdržljivost

Konoplje autoflower mogu se pohvaliti čvrstim i izdržljivim genetskim svojstvima. Potječu iz podvrste Cannabis ruderalis, prilagođene ekstremnim temperaturama i vremenskim uvjetima. Većina podvrsta konoplje autoflower otporne su na štetočine i plijesni.

Kao što je već spomenuto, biljke od sjemenki autoflower također imaju »unutarnji sat« za rast i cvjetanje, stoga nisu toliko ovisne o svjetlosnim uvjetima. Prikladan su izbor za početnike bez iskustava.

Manje hranjivih sastojaka

Za razliku od fotoperiodnih, biljke konoplje autoflower uspijevaju u zemlji s manje hranjivih sastojaka, a potrebno im je vrlo malo gnojiva. S autoflower sjemenkama konoplje možete uzgajati biljke bez kompleksnih strategija hranjenja.

Više CBD-a

Autoflower konoplja sadrži veći postotak kanabidiola CBD. Riječ je o ne-psihoaktivnom spoju kanabisa koji se pokazao učinkovitim u ublažavanju raznih zdravstvenih tegoba i bolesti.

Sjemena konoplje autoflower samo su jedan klik daleko od Vas

5 zamki konoplje autoflower

Manje THC-a

Omjer CBD-a i THC-a ide u prilog prvom. No, uz pomoć genetike moguće je ostvariti novu generaciju sjemenki autoflower s većim udjelom tetrahidrokanabinola THC, glavnog psihoaktivnog sastojka konoplje.

Manji urod

Zbog manjeg rasta i kraćeg životnog ciklusa konoplje od sjemenki autoflower, urod je nekoliko manji. Žetva kod uzgoja na otvorenom kreće se od 80 do 180 g za biljku.

Više svijetla

Za veći urod preporučuje se izlaganje biljke svjetlosnom ciklusu od 18/6 h. Premda konoplja ne zahtijeva veće investicije u hranjive tvari u usporedbi s fotoperiodnom konopljom, veći trošak predstavlja rasvjeta.

Slabo kloniranje

Teško je klonirati bogate biljke od vrsta konoplje autoflower jer reznice, uz identični genetski zapis, »nasljeđuju« starost, a time i kraći životni ciklus.

Nedostatak vremena

Premda je brzina razvoja bilja konoplje autoflower dobrodošla osobina, njezin kratak životni ciklus može biti koban u slučaju pogrešnih poteza prilikom eksperimentiranja. Za razliku od fotoperiodnih vrsta konoplja, autoflower »nemaju vremena« za regeneraciju u slučaju oštećenja, na primjer u slučaju prenisko presječene biljke

Još uvijek niste sigurni koju vrstu sjemena konoplje odabrati? Nazovite ili pišite ekipi Hempatija za savjet!