Merchandise Novosti Akcije

5 faza kroz koje se Vaše biljke razvijaju i kako postupati u pojedinoj fazi

5 faza kroz koje se Vaše biljke razvijaju i kako postupati u pojedinoj fazi

Kao što razlikujemo više razdoblja u našem životu, tako možemo razlikovati različite faze rasta u životu biljaka. Naš je zadatak prepoznati fazu u kojoj se biljka nalazi i pružiti joj sve potrebno.

Biljke rastu u različitim fazama. U svakoj fazi pokazuju različite potrebe koje možete zadovoljiti. Stoga je bitno prepoznati fazu biljke kako biste mogli osigurati odgovarajuću njegu.

U ovom ćemo članku predstaviti 5 faza rasta biljaka, s posebnim naglaskom na proizvode koji Vam mogu pomoći u pojedinoj fazi, kako biste osigurali najbolji mogući urod.

5 faza rasta u životu biljaka (klijanje, rast, priprema na cvjetanje, cvjetanje i sazrijevanje).

Faza 1 - klijanje

Život biljaka započinje u vrijeme klijanja. Uz malo ljubavi do uzgoja, Vaše će biljke uspijevati s bogatim urodom. U ovoj fazi sjeme klija i pušta korijenje.

Kako biste biljkama osigurali najbolji mogući početak, savjetujemo Vam da ih ojačate s Plagron Power Roots. Ovaj proizvod pomaže kod oblikovanja jakih korijena koji će kasnije u potpunosti upijati hranjive tvari iz zemlje.

Power Roots je stimulator i poticatelj rasta jakih i zdravih korijenja (100% biološki). Ovaj se poticatelj upotrebljava u razdoblju rasta i u prvim tjednima cvjetanja.

  • Brz i snažan razvoj korijenja
  • Brzi oporavak nakon presađivanja
  • Primjeren za sve vrste sustava navodnjavanja

Faza 2 - rast

U ovoj fazi započinje rast biljke i oblikovanje sustava korijenja. Obično razvijaju čvrsti glavni korijen i nekoliko bočnih korijena koji su dovoljno snažni da u kasnijim fazama nose teret cvijeća ili plodova. Koristite dobru zemlju kako bi sadnice bile dovoljno jake prilikom presađivanja.

Zemlja bi trebala sadržavati dovoljno hranjivih tvari kako bi sadnice mogle preživjeti prvih nekoliko tjedana. Pomozite mladim biljkama redovitim dodavanjem gnojiva u vodu, na primjer Plagron Terra Grow. Ovo visoko koncentrirano mineralno gnojivo sadrži sve hranjive tvari koje su u ovoj fazi potrebne.

Terra Grow je visoko koncentrirano tekuće mineralno gnojivo. Primjereno je za razdoblje rasta i uzgoj u zemlji. Potiče folijarni rast i razvoj zdravih korijena. Koristimo ga za uzgoj u svim vrstama zemlje. Plagron preporučuje uporabu proizvoda kolekcije TERRA koncept.

  • Hranite biljke ovom otopinom kod svakog zalijevanja.
  • Za postizanje optimalnih rezultata, zatražite od Vašeg prodavača shemu uzgoja za TERRA concept.
  • Razrijedite 5 ml Terra Grow/1 l vode. 

Faza 3 - priprava na cvetenje

U ovoj fazi biljke obično prestaju rasti jer se pripremaju za cvjetanje. U ovom trenutku možete dodati Plagron Terra Bloom koje potiče rano cvjetanje.

Kada se pojavljuju prvi cvjetovi, također ih možete stimulirati dodavanjem Plagron Green Sensation.

Terra Bloom je visoko koncentrirano tekuće mineralno gnojivo. Primjereno je za razdoblje cvjetanja, za uzgoj u svim vrstama zemlje. Osigurava bujno cvjetanje.

  • Hranite biljke ovom otopinom kod svakog zalijevanja.
  • Za postizanje optimalnih rezultata, zatražite od Vašeg prodavača shemu uzgoja.
  • Razrijedite 5 ml Terra Bloom/1 l vode.

Faza 4 - cvjetanje

Vaše su biljke sada u punom cvatu; uskoro ćete početi ubirati plodove Vašeg tvrdog rada. Naravno, težite za sjajnim, šarenim i kvalitetnim cvijećem koje će se pretvoriti u zdrave plodove i bogati urod. Produžite ovu fazu cvjetanja pružajući Vašim biljkama hranjive sastojke u obliku pojačivača i stimulatora.

Ovi proizvodi posebno zadovoljavaju sve potrebe biljaka u fazi cvjetanja. U ovu svrhu Plagron ponudi Sugar Royal, stimulator koji se koristi u zadnjoj fazi cvjetanja i na početku faze sazrijevanja. Time povećava strukturu cvijeća i plodova.

Sugar Royal je snažan biološki poticatelj cvjetanja. Potiče proizvodnju klorofila i posljedično stvaranje smole/kristala. Za maksimalne rezultate upotrebljavajte Sugar Royal u kombinaciji s Green Sensation (poticatelj cvjetanja koji sadrži enzime te dodatnu dozu organskog fosfora i kalija, potrebnih za optimalno cvjetanje).

  • Hranjivu otopinu upotrebljavajte jednom tjedno.
  • Ako razdoblje rasta traje više od dva tjedna, Sugar Royal počnite koristiti u trećem tjednu rasta i završite s primjenom tjedan dana prije kraja razdoblja cvjetanja.
  • Ako nema razdoblja rasta, otopinu počnite koristiti tjedan dana prije kraja razdoblja cvjetanja.
  • Razrijedite najviše 2 ml Sugar Royal/1 l vode.

Faza 5 - sazrijevanje

Naporan rad je nagrađen; u ovoj je fazi sva energija biljke usmjerena u sazrijevanje plodova i sjemena.

I dalje podržavajte svoje biljke pomoću Plagron Green Sensation, vrhunskog poticatelja za ovu fazu rasta koji doprinosi bogatom urodu.

Upotrebom Green Sensation ostali su dodaci, kao što je PK 13-14, suvišni. Pažljivo ispitani sastav Green Sensation je uzrok da biljka dobiva sve hranjive tvari potrebne za bujno cvjetanje i fruktifikaciju (razvijanje plodova). Green Sensation potiče proizvodnju šećera. Rezultat je maksimalna količina glavnih sastojaka i kompaktnija stanična struktura. Upotrebljavamo ga u zadnjih 4 do 6 tjedana razdoblja cvjetanja.

  • 1 l Green Sensation dostatan je za pripremu otopine s 1000 l vode.
  • Hranite biljke ovom otopinom kod svakog zalijevanja, zajedno s osnovnim gnojivom.
  • Green Sensation možemo upotrebljavati sa svim supstratima i sa svim sustavima navodnjavanja.

Zaključak

Kod uzgoja je važno da pažljivo promatrate biljke kako biste prepoznali njihove potrebe. Ponudite im prave hranjive sastojke u pravo vrijeme, redovito ih zalijevajte i osigurajte im dovoljno svjetlosti kako bi uspjele i postigle svoj najveći potencijal.

Ako su Vam potrebne dodatne informacije o uzgoju biljaka u zatvorenom i/ili na otvorenom, možete nas kontaktirati.

Također pročitajte: