Merchandise Novosti Akcije

Kako nagovoriti nekoga, da započne s organskim uzgojem?

Živjeti u skladu s prirodom, skupiti najbolje prirodno voće, povrće i trave, a da ne uništavate nikoga ili bilo što drugo. Ideja ekološkog vrta zvuči sjajno. Možda ste već pročitali prednosti za ekosustav, kao što su koristi za pčele, bolja podzemna voda ili širenje korisnih mikroorganizama.

No, čak i najveći bio entuzijast će postati skeptičan kada će njegov prvi usjev ugrožavati horda ličinke. Kako pobijediti te izazove? U sljedećem članku otkrivamo tajnu organskog uzgoja.


Prodaja mineralnih i organskih gnojiva

Prodaja mineralnih i organskih gnojiva.

Brz i jednostavan uzgoj nije uvijek rješenje

Da li vaš uzgoj ugrožavaju ličinke, puževi ili gljive? Vaše mogućnosti za brzu i jednostavnu intervenciju unutar granica ekološke poljoprivrede su minimalne! Nakon nekoliko vrsta istraživanja, naći ćete pesticid koji će riješiti problem u roku od nekoliko sati. Nema više posla i nema više misli, jer bi se vaše biljke brzo spasile ovog! Iz tog razloga očito je, da su mnogi uzgajivači spremni zaboraviti na sve negativne aspekte pesticida. Usput, isto vrijedi i za mineralna gnojiva i druge uobičajene metode uzgoja.

Ako razgovarate sa uobičajenim uzgajivačima, mnogi će reći slične priče o tome zašto se još nisu preselili na ekološki uzgoj. To ima smisla, ako možete zamisliti potrebu za prehranom vaše obitelji koja živi od vlastite proizvodnje. U manjoj mjeri strah od neuspjeha može ugroziti reputaciju uzgajivača. Takav način razmišljanja može se opisati kao egoističan, kratkovidan i manje globalan. Nitko ne procjenjuje važnost prirode na isti način, kao što je očuvanje i zaštita..

Počnite s organskim načinom života u vašem vrtu

Vjerujemo, da bi naš cilj trebao biti da uvjerimo svakog proizvođača za organski način poljoprivrede, kao i upozoriti jedni druge, da radimo pravu stvar. Organski uzgojena hrana za uzgoj svježe iz naših vrtova vjerojatno je najzdravija stvar koju možemo proizvesti.

Nitrati, prokletstvo i blagoslov u isto vrijeme

Nitrat je primarni izvor za rast i metabolizam bilo koje biljke. Ako je opskrba s nitratima u zemlji prevelika, vaša će biljka izgorjeti. Velika količina nitrata često se nalazi u mineralnim gnojivima. Metabolizam nitrata u biljci uzrokuje "nitrite", što može uzrokovati ozljede, osobito na mladim biljkama.

Nitriti se također mogu pretvoriti u "nitrozamine", osobito kada se griju. Takvi spojevi obično su karcinogeni, pa bi imalo smisla minimizirati izloženost nitratu. Moraju se nastaviti znanstvena istraživanja, koja procjenjuju zdravstvenu opasnost nitrata na biljke.

Mnogo kemikalija, puno problema

Pesticidi i herbicidi također su biljni kontaminanti. Dobar primjer je lišće duhana. Često je kontaminiran s desecima pesticida i fungicida. Zbog posebnih klimatskih uvjeta, uzgajaju ga u zatvorenim prostorima, kako bi nadoknadili nedostatak autoregulacije ekosustava u rastu. Većina kemikalija i dalje ostaje na lišću, zato kod pušenja unosite toksine u svoje tijelo. To vrijedi jednako za duhan bez aditiva.

Isto vrijedi i za sve druge biljke koje su užitne. Limuni su još jedan odličan primjer. Prije nekoliko godina, kora limuna bila je potpuno opasna za uporabu pesticida. Čak i ako ga operete ili ogulite, toksini prodiru u unutrašnjost voća. Ovo je jedan od razloga zašto se uvijek trebamo prebaciti na biološki uzgoj limuna.

Pomozite prirodi

Vaše tijelo će pridobiti puno zbog prijelaza na organski proizvedenu hranu, kao i za mnoge druge ljude, životinje i cijeli ekosustav. Početak se može činiti teškim, ali s godinama koje prolaze ne samo da će vaše tijelo biti zdravije, nego i priroda koja nas okružuje.

Ako imate svoj vrt, mikroorganizmi će se razmnožavati i proširiti te obavljati vam težak posao. Pčele će postati vaši najbolji prijatelji i misliti ćete, da se većina problema obično rješava.

Ako kupujete lokalno proizvedenu hranu, omogućit ćete zemljoradnicima mogućnost nastavka velikog rada i očuvanja njihovog tla za daljnju ekološku uzgoj, tj. bez mogućnosti širenja velikih korporacija.

Prije nego što bismo davali biljkam nešto drugo osim vode, moramo se upitati hoćemo li popiti čašu vode s najmanjom količinom kemikalije, koja se koristi na biljkama?

Organska vs mineralna gnojila